Zwangerschap

We kiezen voor Leuven!

August 21, 2012

We hadden op dinsdag ook nog een afspraak in het andere ziekenhuis en omdat het ons geen slecht idee leek om verschillende opinies te horen zijn we hier ook maar naartoe gegaan. Weer eerst een uur wachten. De vrouw van genetica liep voorbij in de gang en zei hallo. Kippenvel.

Weer een halve bus gel op mijn buik om je goed te kunnen zien. Eerst een algemene echo, alles werd nog eens bekeken en zag er goed uit. We kregen zelfs even een 3D beeld van je gezichtje te zien en wat zie je er al perfect uit! Mooie bolle wangetjes, een schattig neusje en een perfect mondje. Mooi zo. Dan werd je hartje voor de zoveelste keer in detail bekeken.

Daarna was het ook hier tijd voor een gesprek. En wat voor één. Door je korte onderbeentjes in combinatie met de hartafwijking en de navelstreng denken ze hier toch aan een kleinere genetische afwijking. Maar ze gaan dit pas kunnen zeggen bij de geboorte. Ze willen mij de komende weken nog vaak laten terugkomen voor verdere opvolging en de focus ligt hier naar onze mening volledig verkeerd. Ze denken vooral probleemgericht “waar komt dit vandaan?” in plaats van oplossingsgericht. We hebben normaal vrijdag al terug een afspraak maar we beslissen om deze te annuleren. Je beentjes zijn wel het minst van onze zorgen, je blijft bij ons en zal geboren worden, dat staat vast, de rest zien we daarna wel.

Ik ga gewoon voldoende rusten zodat je goed kan groeien en we gaan nog wat genieten van de rest van de zwangerschap in plaats van nog veel in wachtkamers te zitten en stress te krijgen van de dingen die ze over je zeggen.

We kiezen dus voor een verdere opvolging in UZ Leuven!
Dit ben jij op 30 weken en 2 dagen.

No Comments

Leave a Reply