Zwangerschap

Toen was het plots al september

September 10, 2012

Wat vliegt de tijd. Intussen zijn we al in week 33 van de zwangerschap. Vorige week maandag zijn we nog eens naar UZ Leuven geweest. We waren heel benieuwd naar je gewicht en ik dacht dat je toch al de 1,5 kg zou bereikt hebben. Na de echo bleek echter dat dat nét iets te hoog gegokt was, je woog toen 1,3 kg. Er was zo’n 250 gram bij gekomen op 2 weken tijd, wat blijkbaar niet zo heel veel is. Eigenlijk zou je toch best 2,5 kg wegen bij je geboorte om alles zo goed mogelijk te doorstaan. Ik ben dus nu volop aan het rusten en veel en gezond aan het eten zodat jij goed groeit! Veel meer dan dat kan ik helaas niet doen. Op 19 september gaan we nog eens terug om te kijken hoeveel je dan weegt …

Na de echo hebben we lang moeten wachten tot de kindercardioloog vrij was. Maar het was het wachten waard! We hebben een goed gesprek gehad met deze dokter. Hij heeft alles nog eens overlopen en extra info gegeven over de verschillende opties na je geboorte. Hij zei ook dat het niet zo was dat ze niets kunnen doen als je toch minder dan 2,5 kg zou wegen, oef. Maar doe je best maar eh lieve schat, samen met mij, iedere 100 gram is mooi meegenomen hoor!
Na je geboorte kan het gaan van nog niets doen naar medicatie of katheter tot operatie. Afhankelijk van wat de beste keuze is en hoe snel je recupereert zullen we na een week al met je naar huis mogen of misschien pas na een maand. Spannend afwachten dus. We hopen op het beste!

We zijn ons ook verder aan het voorbereiden op je komst. Papa en vake zijn je slaapkamertje gaan halen. Je bedje, commode en nachtkastje staan al in elkaar. Enkel de grote kast nog niet  Vanmorgen zijn ze al heel vroeg (om 7u!) je Maxi-Cosi en de wandelwagen komen leveren. Oh en je parkje staat ook al in de kelder klaar, dat gaat papa binnen een paar weekjes ook in elkaar zetten. Hij mag nogal knutselen voor jou! Maar dat doet hij maar al te graag. Ik ga vanavond naar het eerste lesje prenatale kinesitherapie. We vinden het geweldig dat we gewoon verder kunnen doen met deze voorbereidingen.

Er zijn zoveel mensen die ons steunen en helpen! Dankjewel iedereen voor alle lieve woorden en daden.

No Comments

Leave a Reply