Zwangerschap

Plots is de zorgeloze zwangerschap voorbij …

August 10, 2012

Op vrijdagavond mochten we eindelijk nog eens naar de gynaecoloog! We keken er heel erg naar uit want de vorige echte controle was immers al 8 weken geleden.

Mijn bloeddruk was perfect, mijn gewicht wat minder 😉 Verder weinig last van kwaaltjes en ook suikertest, schildklier en bloed waren in orde. Dan was het tijd om naar jou te kijken! De gynaecoloog keek lang op zijn scherm en zei heel weinig – dat is iets dat we niet graag hebben. Hij kon iets van je hartje niet goed zien en zei dat hij ons toch even wou doorverwijzen voor een expertise echo. We moesten ons nog geen zorgen maken, gewoon voor de zekerheid. Nadien zei hij nog dat hij in de navelstreng maar 2 aders kon zien in plaats van 3 en dat dit soms toch ook wijst op hartafwijkingen dus toch eens laten checken. Ik moest me ook voorbereiden op een eventuele punctie en het dan daarna wat rustiger aan doen. We waren nogal overdonderd door deze info en hadden toen nauwelijks vragen maar deze kwamen later die avond wel …

Is er veel kans dat er echt iets serieus mis is met je hartje of gaat het dan eerder om kleinere afwijkingen? En kan daar dan iets aan gedaan worden? Gebeurt het wel eens dat uiteindelijk alles wel in orde blijkt te zijn? Wat houdt die punctie juist in? Wat checken ze dan?

Een weekend met veel vragen en zorgen …

No Comments

Leave a Reply