Zwangerschap

Opgenomen in Leuven

September 25, 2012

Ja lieve schat … Hier zitten we dan samen, op ons kamertje in UZ Leuven.
En we zijn hier nog niet meteen weg.

Afgelopen woensdag was het weer echo tijd. Deze keer werden eerst ook de parameters (bloeddruk, urine) gecontroleerd omdat ik dat wou. Dit werd al even niet meer zo goed opgevolgd en de bloeddruk was thuis soms aan de hoge kant dus toch maar eens laten nakijken. Bloeddruk vrij hoog en eiwitten gevonden in de urine. Dat klonk niet zo goed?

Daarna de echo. Ondanks ons goede voorgevoel was je weer niet zo heel veel bijgekomen. Je gewicht werd geschat op 1,4 à 1,5 kg maximum. Er werd al even iets gezegd over een eventuele opname om alles op te volgen en misschien een goede datum te bepalen om je te laten komen. Hier blijven? Dat was nu wel het laatste dat we verwacht hadden. En hoe lang dan? Dat kon niemand eigenlijk zeggen.

Ik moest ook nog 3 kwartier aan de monitor. Dat zag er allemaal wel goed uit, je bewoog goed en de hartslag was ook in orde. Maar ik moest dus inderdaad blijven en werd naar een kamer gebracht op de 3de verdieping. We hadden helemaal niets bij dus papa is dan om 20u nog naar huis gereden om wat spullen te gaan halen, terug naar hier gekomen om dan uiteindelijk voor de 4de keer het traject af te leggen en uitgeput ’s nachts thuis te komen.

Intussen is het al dinsdag en zijn we hier nog steeds – we zullen hier ook blijven tot je ter wereld komt binnen dit en 2-3 of, wie weet, 4 weken. Er werd 24u urine gespaard en ook daar werden eiwitten in gevonden (niet dramatisch), bloed werd geprikt en daarin was het urinezuur verhoogd of zoiets en de bloeddrukken schommelen nogal.

Een milde vorm van zwangerschapsvergiftiging die goed onder controle is maar dit kan natuurlijk nog veranderen. Iedere dag komen ze vragen of ik hoofdpijn heb, sterretjes zie, maagpijn heb of moet braken, meer vocht ophoudt, bloed- of vochtverlies heb … Voorlopig niets van dat alles hoor! We doen het heel goed wij tweetjes! 

Hoe zien onze dagen er nu uit? Drie keer per dag eten (8u, 12u, 17u), ’s morgens en ’s avonds 3 kwartier aan de monitor, 2x per week echo, om de dag bloed prikken, om de dag een potje urine afgeven en dagelijks minstens een 5-tal keer de bloeddruk controleren. Tussendoor komen assistentes of dokters om vragen te stellen of ietsje meer info te geven. Best een druk schema dus! En dan krijgen we ook nog veel bezoek en telefoontjes en komt je lieve papa ons bijna dagelijks na het werk gezelschap houden!

Gemakkelijk is het allemaal niet hoor kleine vriend, maar we hebben het maar al te graag voor je over. Jij bent het tenslotte waarvoor we dit doen eh. We worden hier allebei heel goed opgevolgd en dat is op zich wel een geruststelling. Als er iets is, is het belletje boven bed nooit ver weg.

No Comments

Leave a Reply