Verweven

Kerst zonder jou

December 30, 2012

De eerste Kerst met jou waar we zo naar uitkeken werd plots de eerste Kerst zonder jou. Het doet zoveel pijn. Ik kijk op Facebook en zie overal foto’s verschijnen van baby’s in schattige kerstpakjes en gelukkige gezinnetjes … Zo moest het ook bij ons zijn.

Ik dacht dat het me wel redelijk zou lukken om deze dagen door te komen maar niets is minder waar. ‘k Heb het even helemaal gehad met uitspraken als “hij is heel dicht bij jullie” en “hij waakt over je” en “hij is het mooiste sterretje aan de hemel” en weet ik veel wat nog allemaal. Je moest HIER zijn nu, in mijn hart én in mijn armen! Ik stort even helemaal in ’s nachts onderweg naar huis. Woedend ben ik. Niemand verdient het om een kind op te wereld te zetten, 3 weken te zien afzien en dan te moeten verliezen!

Je papa vroeg of ik er over wou praten en alles wat de voorbije uren door mijn gedachten ging kwam er met horten en stoten uit tussen de tranen door. We reden bijna onze straat in en plots zei hij “Schreeuw maar eens heel hard! Niemand hoort het!”. Hij gaf zelf het goede voorbeeld en ik moest er plots heel erg om lachen. Zo gaat dat tegenwoordig … Het ene moment intens verdrietig en het volgende woedend en dan plots toch weer even kunnen lachen. Heel even voorzichtig vooruit durven kijken en even later terug verdrinken in het verleden. Op één dag kunnen alle mogelijke emoties voorkomen, het is zo vermoeiend.

Er werd wel aan je gedacht deze dagen en daar zijn we familie en vrienden zo dankbaar voor! Bijna alle cadeautjes hadden met jou te maken: mooie dingen met uiltjes op, theelichtjes, kaarsen, .. Er werd “in een klein stationnetje” voor je gezongen en je hebt ook een 10-tal lieve kaartjes gekregen. Je plekje is bijna te klein voor al je cadeautjes en kaartjes! Je vake had ook weer een lange brief geschreven hoor, het was de moeite. Ik moet er zeker nog een paar maanden van bekomen, zo ontroerend. Zelfs de enveloppen met je mooie naam op geschreven worden zorgvuldig bewaard. Je naam horen en lezen, weten dat mensen aan je denken … Het geeft toch heel eventjes een warm gevoel vanbinnen.

Familie en vrienden om me heen
Toch voel ik me zo alleen
Alles wat ik hebben wou
Is een Kerst heel dicht bij jou ...

No Comments

Leave a Reply