Verder na verlies

Elena

November 21, 2013

Dag lieve grote broer,

Het is intussen al 12 weken (en 1 dag) geleden dat jou zusje geboren werd. Het is nogal een kapoen hoor, ze heeft me nog niet veel tijd gegund om hier op jou plekje te komen schrijven! Ze kwam net als jij heel snel en 5 weekjes te vroeg op de wereld. Ze dacht vast “laat ik mijn grote broer nadoen!” 😉 Elena had een infectie op haar longetjes waardoor ze antibiotica moest krijgen en dus ook enkele weekjes op neonatologie moest blijven. Ze heeft daar ook onder de zonnebank gelegen, net zoals jij. Het is een hele lieve meid met een sterk karaktertje. Als ik naar haar kijk denk ik aan jou .. Ze lijkt ook op jou vind ik. Nu besef ik pas wat ik met jou allemaal gemist heb kleine schat. Hoe zou het met jou allemaal geweest zijn .. Zou jij ook zo zichtbaar genieten van mama’s melkje? Zou je graag knus in de draagdoek dicht bij me gezeten hebben? Zou je ook zo’n explosie pampers kunnen produceren iedere 3u? Zou je ook last gehad hebben van krampjes en reflux? Zou je ook babbeltjes doen met je knuffeldoek beertje? Hoe zou je er nu als 1 jarig ventje uit gezien hebben? Zou je al kunnen stappen? Ik vraag het me allemaal zo dikwijls af.

Wat vind je van je zusje haar naam? Zoals je weet betekent Vince* overwinnaar, veroveraar. Een naam die helemaal bij je past, kleine veroveraar van vele harten! Elena betekent fakkel, schitterend. Ons lichtpuntje in de duisternis na ons grote verlies van jou en ’n schitterend klein zusje.

Elena – 28 augustus 2013 – 2,810 kg – 45 cm

Op mijn wolkje kijk ik naar beneden
Een heel mooi meisje is geboren
Zo lief en heel tevreden
Ik zal over je waken Elena, jij bent mijn zusje
En iedere avond voor jij slapen gaat
Stuur ik jou vanaf mijn wolkje
een heel klein kusje …

Je grote broer Vince*

Wat zijn we trots op onze twee kindjes! We zorgen wel dat iedereen weet en nooit vergeet dat jij ons eerste kindje bent hoor! Vandaag is het ook weer de 21e. Het is al 13 maanden geleden dat we jou moesten laten gaan. Wat mis ik je nog steeds, dat zal nooit veranderen. Ik denk zo vaak aan jou en ik zou zo graag nog even terug gaan in de tijd. Je zien, aanraken, vertellen hoeveel ik van je hou. In een klein stationnetje zingen of vertellen over Hazeltje ..

Binnenkort kom ik hier wat vertellen over jou eerste engelenverjaardag want die hebben we toch wel mooi gevierd hoor!
We houden zoveel van jou, van hier tot aan de maan en terug! Zorg je goed voor je zusje?

Dikke zoen! Je mama voor altijd x

No Comments

Leave a Reply