Zwangerschap

Een sprankeltje hoop

August 17, 2012

De dagen die volgden na dit harde nieuws waren echt een hel. Iedere dag werden kaarsjes aangestoken en waren er tranen van verdriet en wanhoop. Ieder schopje van je brak mijn hart. Je bent zo dicht bij ons en toch zo ver weg. Je papa en ik gingen regelmatig wandelen in het park en hebben veel gepraat, met elkaar en met jou. Het idee dat we misschien afscheid moesten nemen was ondraaglijk. Je leeft al zo lang in mijn buik, ik voel je iedere dag. Hoe kan je in godsnaam als ouder beslissen om er op dit moment nog mee te stoppen?!

Ze hadden mij verteld van niet te Googlen op de hartafwijking want daar waren zoveel gradaties in. Luisteren naar zo’n raad doen we niet dus het wereld wijde web werd af gezocht. De verhalen die we tegen kwamen vielen best nog wel mee en gaven zelfs hoop. Kindjes die na een aantal operaties een gewoon leven hadden. We mochten en konden je nu nog niet opgeven! Als je geen down syndroom of andere grote chromosoom afwijking had was er nog hoop! In de verhalen kwam heel dikwijls hetzelfde ziekenhuis (UZ Leuven) en dezelfde dokter (Dr. Gewillig) terug. Ik besloot deze dokter te mailen met ons verhaal en kreeg al meteen een reactie terug. Ze vroegen onze toestemming om de resultaten van de punctie snel op te vragen en lieten iets later weten dat de uitslag op vrijdag 17 augustus om 15u bekend zou zijn. Ze gingen ons dan contacteren. Het resultaat was wel belangrijk, indien down dan zou dit het beeld en de beslissing domineren en hadden ze geen advies. Indien geen down konden ze ons vrij snel op consultatie laten komen voor een gedetailleerde echo.

Down syndroom én een ernstige hartafwijking … Eén van de twee dat moest wel lukken maar beide? Zowel voor ons als jonge ouders als voor jou leek ons dat heel moeilijk. De dokters waren ook enorm negatief over de combinatie. We hoopten zo hard dat de uitslag goed was!
Die vrijdag werd echt een zenuwslopende dag. Wachten maar tot 15u, hopend op goed nieuws. Rond 15.20u ging eindelijk de telefoon. Je hebt géén van de 3 belangrijkste chromosoom afwijkingen, oef. Hier waren we al zo blij om! Dan was er vast wel iets aan je hartje te doen! Er werd een afspraak gemaakt in UZ Leuven op maandag om 15u.

No Comments

Leave a Reply