Brief van nonkel Dirk en Marc

Kim en Wim,

Wat waren we trots op jullie toen Vince* geboren werd. De trotse ouders van een zoontje, jullie eerste kindje. Het eerste kleinkindje van onze trotse zus en schoonbroer, een eerste opvolger met de naam Vanfraechem. Wim, je ouders moeten enorm trots geweest zijn met deze geboorte. Rani werd voor de eerste keer tante en jou zussen Wim kregen er opnieuw een neefje bij.

Vince* had zo een goede start gemaakt bij de geboorte. Na enkele dagen werd de eerste operatie uitgevoerd. We hadden er allemaal zoveel vertrouwen in, maar toen liep het plots mis. Een spoedoperatie diende uitgevoerd te worden en kort daarop een 3de operatie. We waren er rotsvast van overtuigd dat het ergste achter de rug was en dat het herstel kon beginnen.

Toen kwam spijtig genoeg die grote vijand van het vocht om de hoek kijken. Toen we jullie zaterdagmiddag opbelden om te informeren naar zijn toestand, konden jullie ons niet te woord staan. Jullie hadden immers het slechte nieuws al vernomen, die vijand was er nog steeds en het ging verder bergaf met Vince*. Moeke belde ons op en ook bij ons zakte op dat moment de grond onder onze voeten weg. Dit hadden we echt niet meer verwacht. We bleven echter nog wel stil hopen op een keerpunt, en als het kaarsje hier doofde, werd er snel een ander aangestoken.

Wat hebben jullie en de familie steeds klaargestaan voor Vince* en wat hebben wij, onze vrienden en families meegeleefd met jullie toen wij zijn toestand mee konden volgen op jullie blog.

Ook wij hadden Vince* graag zien opgroeien naast jullie, wetende dat er nog zware operaties zouden volgen.

Deze droeve gebeurtenis heeft jullie harten gebroken, maar het zal jullie ook sterker maken en jullie zullen nog dichter naar elkaar toe groeien.

Een juiste beslissing hebben jullie genomen om Vince* mee naar huis te nemen. Thuis, heel dichtbij en tussen jullie warme harten. Hij zal jullie steeds verwelkomen als je thuis komt en ook wanneer wij een bezoekje brengen is hij er dan. We zijn er zeker van dat hij de eerste zal zijn waar jullie alles aan zullen toevertrouwen, hij zal jullie geheimpjes bewaren en jullie bijstaan als het eens wat minder goed gaat. Hij zal steeds aanwezig zijn in jullie leven en jullie zullen hem nog vaak tegen komen op plaatsen wanneer je het niet verwacht. Ook hierboven zal jullie schat in goede handen zijn.

Er zal een dag komen dat jullie dit intens verdriet een plaats kunnen geven.

Kijk vooruit Kim en Wim, misschien komt er ooit wel een broertje of zusje bij voor Vince*, een tweede kindje dat jullie verdriet wat kan verzachten.

We denken aan jullie. Op ons kunnen jullie steeds rekenen.

Dikke kussen van Nonkel Dirk & Nonkel Marc